Astrid wandelt voor de 4e keer de Reuma Walk

Astrid wandelt voor de 4e keer de Reuma Walk

geplaatst in: Geen categorie | 0

Astrid Teeuw, 47 jaar uit Amersfoort is inmiddels een bekend gezicht aan de start van de Reuma Walk. Ze was vanaf het begin van de partij, tijd om haar het hemd van het lijf te vragen over de Reuma Walk en haar enthousiasme voor wandelen.

 

Hoe ben je met de Reuma Walk in aanraking gekomen?

Ik heb begin 2013 reuma (reumatoïde artritis) gekregen, zomaar, plotseling. Vanaf het begin heb ik geprobeerd mijn situatie te accepteren, er het beste van te maken en ben ik bewust op zoek gegaan naar leuke en positieve initiatieven rond reuma.

Het Reumafonds vroeg aandacht voor de sponsoractie van Wanda: ik wandel 1000 km voor het Reumafonds. Omdat ik zelf ook (sportief) wandel, heb ik haar gesponsord en ben ik haar gaan volgen. Via haar hoorde ik dat zij samen met Astrid de Reuma Walk ging organiseren.

 

Waarom besloot je voorgaande jaren mee te lopen met de Reuma Walk?

Meerdere redenen. Ik heb zelf reuma. Ik doe graag mee met positieve initiatieven rond reuma. En ik wandel zelf ook, o.a. in een trainingsgroep sportief wandelen van Atletiekvereniging Altis in Amersfoort.

 

Welke afstand wandelde je vorig jaar?

In 2014 hebben we 10 km gelopen, toen was de reuma in de maanden ervoor redelijk actief geweest, en was dat echt mijn max. In 2015 en 2016 hebben we 15 km gewandeld, omdat de reuma dankzij medicijnen bij mij goed onder de duim gehouden wordt.

 

Ben je een fanatiek wandelaar?

Ik ben meer een enthousiast dan een fanatiek wandelaar. Vroeger was ik misschien meer prestatiegericht, maar door mijn eigen reuma heb ik dat op allerlei vlakken losser gelaten. Ik kan best wel goed wandelen (7 km/u over 5 km), maar mijn lijf heeft moeite met langere tochten (> 20 / 25 km). En ik doe het wandelen vooral om het plezier, lekker bewegen, buiten zijn. Vaak in goed gezelschap, maar ik kan het ook prima met mezelf vinden.

 

Hoe bereid jij je voor op de Reuma Walk?

Ik wandeltrain wekelijks (circa 6,5 km), maar tegen die tijd probeer ik daarnaast wat langere wandelingen te maken (> 10 km). Eigenlijk is de wandeling voor mijn man een grotere uitdaging. Hij wandelt minder, heeft een slechtere knie, dus hij moet er wat meer aandacht aan besteden.

We hopen deze zomer op vakantie te gaan naar de Dolomieten, dus het zal vooral een kwestie van “bijhouden” worden.

 

Heb jij nog tips voor de deelnemers van dit jaar?

Probeer vooral te genieten van het wandelen. Wanneer je gezellig praat met je wandelmaatje, of wanneer je om je heen kijkt naar de mooie omgeving, gaan de kilometers vanzelf wat makkelijker. Natuurlijk kan het een uitdaging zijn om voor een langere wandeling te kiezen. Maar als je twijfelt of je lijf wil niet, dan is het echt leuker om te genieten van een kortere wandeling. In plaats van jezelf af te matten door persé die paar kilometer meer te willen lopen.

 

Ook meewandelen?

Heeft het verhaal van Astrid jou enthousiast gemaakt? Schrijf je dan nu in voor de Reuma Walk op 9 september 2017 in Amerongen.

Laat een reactie achter