Djoeke liep mee met de 1e Reuma Walk

geplaatst in: Verhalen van deelnemers | 0

Tijdens de 1e Reuma Walk liepen er ruim 50 mensen mee. Samen haalden zij een bedrag op van ruim 1800 euro. Djoeke was een van de deelneemsters, wij gingen met haar in gesprek om te achterhalen waarom ze meeliep en hoe zij bijdroeg aan deze mooie opbrengst.

 

Wie ben je en hoe ben je met de Reuma Walk in aanraking gekomen?

Reuma Walk 2014Mijn naam is Djoeke, en via een collega hoorde ik vorig jaar over Wanda, die een wandelactie had om geld mee op te halen voor het Reumafonds. Ik wilde zelf eigenlijk al een tijdje iets doen om geld op te halen voor het Reumafonds, maar wist niet goed wat. Toen ik hoorde dat er een Reuma Walk zou worden georganiseerd, was het me dus al snel duidelijk; meewandelen en sponsors werven!

 

Waarom besloot je vorig jaar mee te lopen met de Reuma Walk?

Ik besloot mee te wandelen met de Reuma Walk, omdat ik zelf een paar jaar geleden zelf te horen kreeg dat ik reuma heb. Ik was toen 19, dus niemand had het aan zien komen. Je verwacht ook niet opeens reumatoïde artritis te hebben terwijl je technisch gezien nog in je tienerjaren zit, maar het zat letterlijk in mijn bloed. Figuurlijk niet; verder heeft niemand in mijn familie reuma.

Ik was in die tijd al actief bij andere goede doelen. In mijn familie heeft vrijwel iedereen een goed doel waar hij of zij nauw bij betrokken is. Toen ik er na mijn diagnose achterkwam hoe weinig we eigenlijk weten van reuma, wist ik al snel wat ‘mijn’ goede doel zou worden. Ik had alleen op dat moment geen idee hoe ik me voor het Reumafonds in kon zetten, en was daarbij ontzettend bang dat mensen erachter zouden komen dat ik reuma heb. Hoe zou het bijvoorbeeld mijn baankansen beïnvloeden? Of de toelating voor de master die ik wilde doen? Daar kwam bij dat het natuurlijk even duurde voor de juiste combinatie medicijnen was gevonden, en dus besloot ik me op mijn studie te concentreren – de rest zou later wel komen. Dat gebeurde ook, toen ik eenmaal een baan had gevonden. Daar vertelde een collega me over Wanda’s actie, en zo zijn we weer bij het begin van dit interview.

 

Welke afstand wandelde je vorig jaar?

Ik wandelde vorig jaar de 15 kilometer, en ga dat dit jaar weer doen, samen met vriendinnen.

 

Ben je een fanatiek wandelaar?

Ik ben eigenlijk totaal geen fanatiek wandelaar! Ik woon vlakbij een bos en daar wandel ik best graag door, maar in vergelijking met vrienden en kennissen van me die trektochten van zes weken maken of even het Pieterpad lopen, ben ik eigenlijk helemaal niet actief. Gelukkig voor mij dus dat de Reuma Walk best meevalt!

 

Hoe heb jij je voorbereid op de Reuma Walk?

Mijn voorbereiding op het wandelen zelf bestond vooral uit het vrijhouden van de hele dag na de Reuma Walk. Dat klinkt een beetje raar, maar na zo’n activiteit lijk ik vaak meer last te hebben van ontstekingen, naast de gebruikelijke moeheid. Best fijn dus dat ik had geregeld dat ik die zondag niets hoefde te doen!

 

Je hebt vorig jaar een leuk sponsorbedrag opgehaald, ruim € 500,00. Hoe heb je dat aangepakt?

Allereerst heb ik mijn vrienden en familie gevraagd of ze mee wilden lopen of mij wilden sponsoren. Daarbij heeft Facebook heel erg geholpen. Verder heb ik gesponsord in een shirt van de winkel van familie van me gelopen, wat ook € 100,- opleverde.

 

We wensen Djoeke en alle andere wandelaars natuurlijk heel veel succes tijdens de 2e Reuma Walk! Wil jij ook meewandelen en geld ophalen voor het Reumafonds? Schrijf je dan hier in en maak een actiepagina aan op JustGiving.

Laat een reactie achter