Lydia loopt voor de 2e keer mee dit jaar

geplaatst in: Verhalen van deelnemers | 0

Als deelnemer aan de Reuma Walk heb je de mogelijkheid een actiepagina aan te maken en op deze manier je prestatie te laten sponsoren. Dit jaar heeft Lydia Rorije, net als vorig jaar, een actiepagina aangemaakt. Waarom?

Interview, dan wel wandelend

Lydia Rorije aan de wandel
Lydia Rorije aan de wandel

Op mijn vraag of ze open staat voor een interview, krijg ik vrijwel direct en enthousiast antwoord ‘wat leuk dat je aan mij denkt’. Maar ook meteen een kanttekening, ‘ik ben niet bijzonder hoor!’. Ik ga het zien. We spreken af bij Paleis het Loo, in het paleispark waar zij regelmatig wandelt. Want het interview doen we uiteraard wandelend! Alleen al de weg er naar toe, laat zien hoe mooi het daar is. Ik heb er zin in. Bij de ingang van het park staat een overzichtsbord met de verschillende routes.

De start van haar wandelcarrière

Lydia heeft op het moment veel last en we gaan dan ook voor de 5 kilometer. Twee jaar geleden is ze begonnen met wandelen. Ze blijkt het leuk te vinden. Op haar vakantie in Spanje mag ze van zichzelf wandelschoenen kopen. Helaas zijn deze al snel niet meer geschikt voor haar. De RA heeft zijn werk gedaan. Haar reumatoloog wil haar wandelingen stimuleren en schrijft orthopedische schoenen voor. Hiermee kan ze lang vooruit en wandelt ze nu ook in Apeldoorn op. In kleine stapjes heeft ze haar grenzen verlegt en daardoor haar conditie verbeterd. Nu kan ze weer genieten van een stadswandeling op vakantie samen met haar man René. Dat zonder buiten adem te zijn. Nog een bijkomstigheid van het wandelen, ze is 30 kg afgevallen. Noem dat maar niet bijzonder! Heel knap! Dat ze grenzen verlegt, wordt tijdens de wandeling ook wel duidelijk. Bij de splitsing van de 5 en 7 kilometer, ‘ach wat, we gaan voor de 7!’.

Deelnemen aan de Reuma Walk

watertje in het paleisparkVorig jaar was ze er voor het eerst bij. Ze zag de oproep op de facebookpagina van het Reumafonds. Het is haar zo goed bevallen, voor dit jaar twijfelde ze geen seconde. Meteen weer met haar man samen ingeschreven en een actiepagina aangemaakt. Wat ze hiermee wil bereiken? ‘Ik wil meer bekendheid aan reuma geven en laten zien wat je nog wel kunt met deze ziekte, mede door mijn medicatie kan ik hier nu weer zo wandelen. Daar geniet ik van! Ik hoop dat veel mensen dat ook kunnen doen’. Daar is wel onderzoek voor nodig, veel is nog onbekend over reuma helaas.

En nu geld bij elkaar halen!

Haar eerste donaties zijn al binnen, maar daar stopt ze uiteraard nog niet. De komende tijd zal ze op haar actiepagina bijhouden hoe het met haar trainingen gaat. Ze hoopt dat wanneer 10 september dichterbij komt, de donaties ook harder gaan. Lydia werkt op de administratie van een school, daar wil ze zeker met de pet rond gaan. We hebben een pagina, waarop de contante donaties verzameld kunnen worden. Deze kan hier goed voor gebruikt worden. Dit alles zal helpen om bekendheid aan haar reuma te geven, dat vind ze ontzettend belangrijk.

Wil je haar sponsoren? Dat kan! Hier vind je haar actiepagina. Alle kleine beetjes helpen. Zelf een actiepagina maken? Dan kan natuurlijk!

 

Laat een reactie achter