Mirjam wandelt ook dit jaar weer mee met de Reuma Walk

geplaatst in: Verhalen van deelnemers | 0

De Reuma Walk organiseren we speciaal voor mensen met een reumatische aandoening. In 2014 wandelde ruim 50 mensen mee, Mirjam was er één van. Zij heeft zich dit jaar weer ingeschreven en deelt haar verhaal graag met jullie.

 

Wie ben je en hoe ben je met de Reuma Walk in aanraking gekomen?

Reuma Walk Mirjam KleverIk ben Mirjam Klever, ik wandel al langere tijd en de laatste jaren is dat steeds fanatieker geworden. Vanaf de Vierdaagse van 2009 hou ik een weblog bij over onze wandelingen. Daarom volg ik diverse wandelblogs op internet. Vorig jaar las ik over Wanda en haar challenge om 1000 kilometer voor het Reumafonds te wandelen.

 

Waarom besloot je vorig jaar mee te lopen met de Reuma Walk?

Artrose is ook een vorm van Reuma en dat was voor mij de belangrijkste reden om met de Reuma Walk mee te doen. Ik heb zelf artrose in beide knieën en in mijn handen (duimen). Met knieartrose is wandelen een sport die ik heel goed kan beoefenen. Het goede doel sprak mij aan. Bovendien was de tocht redelijk dichtbij huis en vind ik 15 kilometer een fijne afstand.

 

Welke afstand wandelde je vorig jaar?

Vorig jaar heb ik eerst de lus van 10 kilometer gelopen en gelijk daar achteraan de lus van 5 km.

 

Ben je een fanatiek wandelaar?

Het wandelen is voor mij een vervolg op het voetballen, de sport waar mijn hart nog steeds ligt. Langzamerhand wordt mijn passie voor het wandelen steeds groter en inmiddels ben ik (bijna) net zo fanatiek als destijds met het voetbal. Was ik enkele jaren geleden nog echt een mooi-weer-wandelaar, nu ga ik gewoon wandelen als ik dat gepland heb en laat ik me nergens door tegenhouden. Ik zou wel veel vaker willen wandelen en als ik alles nog ga wandelen wat ik in gedachten heb, dan kom ik benen tekort. Ik heb in ieder geval nog een behoorlijke to-do lijst.

 

Hoe heb jij je voorbereid op de Reuma Walk?

Eigenlijk niet. Vorig jaar wandelde ik heel veel, waardoor je niet kunt spreken van (extra) voorbereiding op de Reuma Walk. Ik wandel omdat ik het leuk vind en er plezier in heb. Dan kun je niet meer spreken van trainen of oefenen voor …

 

Heb jij nog tips voor de deelnemers van dit jaar?

Blok deze dag in je agenda en doe mee. Weer of geen weer, wandelen kun je altijd en overal. Neem er de tijd voor en maak er je eigen feestje van. Geniet van het wandelen en geniet van de mooie omgeving want Nederland is zo mooi … en als dat moois is zooo dicht bij huis …

 

Benieuwd hoe Mirjam de Reuma Walk vorig jaar beleefde? Lees haar verslag van de Reuma Walk op haar blog.

Laat een reactie achter